Υπολόγισε τον Δείκτη Μάζας Σώματός σου (BMI)
Ο Δείκτης Μάζας Σώματος, ή ο ΔΜΣ (BMI), είναι μια μέτρηση που χρησιμοποιείται για να προσδιοριστεί εάν βρίσκεσαι εντός ενός υγιούς εύρους βάρους για το ύψος σου.

BMI:

Ο ΔΜΣ (BMI) σου:

Μην ανησυχείς για τους αριθμούς στις ζυγαριές. Χρησιμοποιήσαμε το ύψος και το βάρος σου για να υπολογίσουμε τον δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) για να υπολογίσουμε το εύρος βάρους που σου ταιριάζει.
Κάτω του 18,5 - Είσαι στην κατηγορία των ελλιποβαρών. Αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι δεν τρως αρκετά ή υποδεικνύει πιθανές υποκείμενες ιατρικές παθήσεις. Ο γιατρός σου μπορεί να βοηθήσει εάν έχεις ανησυχίες σχετικά με το αν είσαι ελλιποβαρής. 18,5 έως 24,9 - Αυτό είναι το υγιές εύρος βάρους. Συνέχισε την καλή δουλειά! 25 έως 29,9 - Η κατηγορία του υπέρβαρου/ης. Μπορεί να έχεις υπερβολικό λίπος ή να έχεις μεγάλη ποσότητα μυών. Είναι πάντα καλύτερο να έχεις υγιείς συνήθειες, όπως να τρως υγιεινά και να είσαι πιο δραστήριος/α. 30+ - Εύρος παχυσαρκίας. Μπορεί να υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία. Προσπάθησε να βεβαιωθείς ότι έχεις έναν υγιεινό τρόπο ζωής τρώγοντας υγιεινά και έχοντας δραστήρια ζωή.
Ο ΔΜΣ λαμβάνει υπόψη το ύψος και το βάρος σου για να σε τοποθετήσει σε ένα εύρος βάρους. Ωστόσο, αυτή η αριθμομηχανή δεν μπορεί να κάνει διάκριση μεταξύ μυών και λίπους. Έτσι, εάν έχεις αναπτυγμένο μυϊκό σύστημα και περισσότερους μύες, οι οποίοι είναι πιο πυκνοί από το λίπος, μπορεί να έχεις τοποθετηθεί στην κατηγορία υπέρβαρων ή παχύσαρκων.